The Grape Vine
The grape vine is a perennial plant with many varieties grown in temperate regions. The vine is grown mainly for its fruit, while its leaves are used in Mediterranean cooking.
Grapes are the most widely produced commercial fruit crop in the world. They are often eaten fresh but are also commonly used to produce wine. Grapes can also be processed into jams, and sweet preserves, juices, raisins currants and sultanas, vinegar, raki and tsikoudia.
The vine grows quickly. The trunk has multiple branches and several arms and shoots. Shoots over time become woody arms called rods or vines.
The vine leaves are large and some leaves, The leaves of the grape vine are alternately arranged on the stem and are long and broad with prominent lobes. The color and texture of the leaves is important and differ in varieties.
At our garden center you will find varieties for all uses (table, oinoipoiisima, raisins).

ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
Έχει καρπό κίτρινο μέτριου μεγέθους. Κλαδεύεται στα 5-6 μάτια Ωριμάζει το Σεπτέμβριο.

ΡΟΖΑΚΙ

ΒΙΚΤΩΡΙΑ

ΙΤΑΛΙΑ

ΡΕΜΠΙΕ (Ribier)

ΡΕΜΠΙΕ (Ribier)

ΚΕΡΙΝΟ
Κλαδεύεται στα 2-3 μάτια

ΜΟΣΧΑΤΟ ΜΑΥΡΟ

ΚΑΡΝΤΙΝΑΛ
Ποικιλία που πρώτο-παράχθηκε σην Καλιφόρνια το 1939. Είναι διασταύρωση της ποικιλίας Flame Seedless και Ribier (Ρεμπιέ). Καλλιεργείται στις ΗΠΑ, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία και Ισπανία.
Στην Ταϊλάνδη και στο Βιετνάμ καλειεργείται κυρίως για παραγωγή κρασιού.

ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ
Σταφύλι με ρόδινο φλοιό και ορεκτική οξύτητα. Καλλιεργείται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στην Κορινθία, την Αχαΐα, την Ηλεία και σποραδικά στην Αττική και την Εύβοια.