Δέντρα

Το δέντρο είναι ένα πολυετές ξυλώδες φυτό, φυλλοβόλο ή αειθαλές, με μεγάλο εύρος ζωής από δεκαετίες έως αιώνες. Η συνηθισμένη μορφή ενός δέντρου είναι ένας κύριος κορμός που διακλαδίζεται μετά από ένα ορισμένο ύψος, αλλά υπάρχουν και είδη που διαφέρουν από την κλασική μορφή και αυτό οφείλεται και στη φύση αλλά και στην παρέμβαση του ανθρώπου.

Το μέγεθος των δέντρων ποικίλει από ένα μέτρο σε νάνες ποικιλίες κωνοφόρων μέχρι 90 μέτρα και παραπάνω σε δασικά γιγάντια είδη. Το συνηθισμένο μέγεθος είναι πέντε με εφτά μέτρα.

Η σημασία των δέντρων σε ένα κήπο είναι μεγάλη γιατί είναι το μονιμότερο στοιχείο στον κήπο. Τα κριτήρια επιλογής ενός δέντρου είναι η καλλωπιστική του(σχήμα, μέγεθος, χρώμα, ανθοφορία) και η λειτουργική του(σκίαση, δροσισμός, μείωση ηχορύπανσης, ανεμοπροστασία, φίλτρανση αέρα, καρποί) αξία. Η σωστή επιλογή των δέντρων θα ομορφύνει τον κήπο σας και θα τα χαίρεστε για πολλά χρόνια.

Λόγω της μεγάλης ποικιλομορφίας των δέντρων υπάρχει σίγουρα κάτι στο φυτώριο μας που θα ταιριάσει στον κήπο σας. Ρωτήστε μας και θα βρούμε τα κατάλληλα δέντρα για το δικό σας χώρο.